Sample Category Title

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни, жителите синоќа организираа средба на која собираа потписи за поднесување петиција . Директорот на Макеоднија пат, Костадин Ацевски вели дека станува во случајов збор за имотно правни односи. Станува збор за пат...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот по повод Меѓународниот ден на Децата на улица. Според Бајрамовска – Мустафа, на проблемот не се гледа сериозно. Оваа  состојба во која се наоѓаат лесно може да ги направи жртви. Кое е решението? Бајрамовска...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва, а сега тоа му е единствена занимација со која ги минува пензионерските денови. Приборот тој воглавно го изработува од бука која сам ја обработува. Што се може да се пронајде кај...

За пазарџиите евтино, за купувачите скапо. Какви беа цените на пазарот во Штип

Градскиот пазар во Штип и денес беше местото каде има изобилство од овошја и зеленчуци. Цените, како и вообичаено беа тема на дискусија, за продавачите евтино, а купувачите скапо, но во секој случај за секого имаше по нешто. Најбараните производи околу пладне се продаваа...

СДСМ: ВМРО – ДПМНЕ секогаш работи на штета на државата

ВМРО – ДПМНЕ никогаш не донела одлука во интерес на државата, освен за своите тесно партиски интереси, рекоа на прес од СДСМ. Токму поради ова, кандидатот за претседател од СДСМ Стево Пендаровски е вистинскиот.

СДСМ му поднесе кривична пријава на градоначалникот Иван Јорданов. Работел фушерајски и неодговорно

СДСМ Штип му поднесе кривична пријава на градоначалникот Иван Јорданов, бидејќи работел фушерајски и неодговорно, а за дислоцирањето на цистерната за нафта од централното градско подрачје го прашаа. На ова пресконференција, реакцијата на градоначалникот Јорданов е следната. Според Јорданов, Казанџиска има обврска да одговори

Ковачки: Делчево не заслужува ваков третман, до Скопје нема ниту автобус

Делчево не заслужува ваков третман и општината мора да се развива. ВМРО – ДПМНЕ во градот ќе инвестира сериозно, изјави Драган Ковачаки.

Паунов: Доизградба на локалниот пат помеѓу селата Радање и Оџалија

Денес стартува дозигардбата на локалниот патен правец помеѓу карбинските села Радање и Оџалија. Увид во работите изврши градоначалникот Виктор Паунов. Ова е трет дел од проектот за изградба на локалната патна мрежа, по селата Горни Балван и Парналија. Градежните активности продолжуваат и во други сегменти. https://www.youtube.com/watch?v=oepwgro87so

Пробиштип: Изградба на рекреативен комплекс во Пишица

Со 9 милиони денари средства обезбедени преку Источен плански регион и делумно кофинансирање на општина Пробиштип потпишан е договорот за реализација на проектот "Изградба на рекреативен комплекс во Пишица", кој опфаќа асфалтирање на патот до браната, изградба на паркинг простор, осветлување, поставување на летниковци...

Бочварски во Кочани: Источниот регион има силна поддршка од Владата

Увид во градежните работи на улицата “Борис Трајковски” во Кочани денес имаше Mинистерот за транспорт и врски Благој Бочварски Освен овие Бочварски наброја и други завршени проекти во Кочани За целиот период на оваа Влада ниту една општина партиски не била сегрегирана, потенцираше Бочварски Целиот источен регион...