Спорт

Штипјаните Зоран Николов и Зоран Успрцов се двајца од четворицата Македонци кои го освоија врвот Аконкагва

Штипјаните Зоран Николов и Зоран Успрцов како и планинарите Филип Христов и Лазе Миновски по 18 дневна експедиција го развиорија македонското знаме на највисокиот врв на Андите на височина од 6962 метри.  Аконкагва е највисокиот врв во Америка каде  оваа сезона успешноста на искачувањето...

Скромниот штипјанец Миовски е хит на Островот на фудбалот. Вреди милиони евра и му претстои голема кариера

Со многу труд инзвонреден ентузијазам и желба за успех 24 годишниот Бојан Миовски гради успешна интернационална кариера. Скромниот Бојан тргна од Штип низ неколку македонски клубови, преку Ренова, Макеоднија Ѓорче Петров, Работнички и други за сега да стигне до Абердин во Шкотска. Колку беше тежок...