HomeМакедонија35 инвестициски милиони евра влегуваат во државата и се отвараат 100 нови...

35 инвестициски милиони евра влегуваат во државата и се отвараат 100 нови работни места

Published on

Над 35 инвестициски милиони евра и отварање на 100 работни места во ТИРЗ зоната Скопје најави Премиерот Христијан Мицкоски од
Вашингтон.

За Мицкоски Вабтек нема да остане само на оваа инвестиција.

Од друга страна од СДСМ најавената инвестиција ја прокоментираа на следниот начин.

ВМРО-ДПМНЕ изгледа смешно и наивно со своите промоции. Во отсуство на реална и сериозна дипломатска агенда на Самитот на НАТО, Мицкоски ја замајува јавноста со лажни ПР промоции.  И кога веќе е решен да манипулира, го повикуваме исто така да ги објави условите под кои ќе го проширува производството компанијата Вабтек и што точно е договорено со компанијата. Велат од СДСМ

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...