HomeЕксклузивно3,25 е средниот успех од полагањето на Државната матура. Поради препишување 268...

3,25 е средниот успех од полагањето на Државната матура. Поради препишување 268 испити се поништени.

Published on

3,25 е средниот матурски успех постигнат на полагањето од спроведениот прв Државен испит за полагање матура.

Поради препишување, Државниот испитен центар поништил резултати на 268 матуранти.

Проблемот препишување ги мотивираше надлежните за вториот Државен матурски испит да го направат следното

Во првиот рок,Државниот матурски испит го полагале 10.089 ученици. За 12 и 14 август е предвиден вториот датум за полагање, а, пријавувањето е од 10 јули.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Владата поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа на неколку категории граѓани и забрана за физичка активност на отворено

Владата на денешната седница поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа...

Што итно треба да се направи ако телото прегрее на високите температури

Неколку основни правила кои можат да спасат и живот  треба да се знаат кога...

ВМРО ДПМНЕ: Ако Филипче имаше морал тој во политиката немаше да се врати

Венко Филпче, претседателот на СДСМ, е човек без морал бидејки ако го имаше тој...