HomeМакедонијаСиндикатот по ние една цена не ја дава недела. Работодавачите да си...

Синдикатот по ние една цена не ја дава недела. Работодавачите да си најдат друго решение

Published on

Синдикатот по ниту една цена не ја дава недела и таа за сите мора да остане неработен ден.Оваа реакција доаѓа откако градежниците побараа измени на Законот,недела, за нив да биде работна.

Според синдикатот ова е проблем кој треба да го решат работодавачите,а тоа, подразбира

Доколку во овој период во било кој сектор има злоупотреба на работничките права, од Синикатот повикуваат.

За синдикатот ниту едно законско решение кое е на штета на работниците не смее да се менува,а најзасегнат во моментов е  секторот градежништво каде за две години има 12.000 работницити помалку.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...