HomeМакедонијаЈаневска: Учебници за седмо одделение до септември не може да има ниту...

Јаневска: Учебници за седмо одделение до септември не може да има ниту со волшебно стапче

Published on

Етапната примена на новата образовна програма за седмо, осмо и деветто одделение стои во место, а учебници за седмо одделение до септември не може да има ниту со волшебно стапче, изјави министертака за образование Весна Јаневска

Што сега ?

Во крајна мера Јаневска нуди решение

На прашањето и на проблемот како да се спречи одливот на талентирани ученици и кадри

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со уредување на тротоарските површини се финализира рехабилитацијата на ул 11 Октомври и нејзините краци

Денешното уредување на тротоарските површини е финализација на комплетната реконструкција на улицата 11 Октомври...

Започна одбележувањето на хоризонталната сигнализација во Штип

Безбедноста на пешаците и подобрата прегледност за учесниците во сообраќајот е причината, ЈП Стипион...

Денес е Петров ден или, православната црква го слави споменот на светите апостоли Петар и Павле, со кој се одбележува завршувањето на повеќедневните пости

Со утринска златоуста литургија денес штипјани го одбележуваат православниот празник Петровден, односно,црквата го слави...