HomeЕксклузивноПроизводитрелите, мелничарите и пекарите во четврток ги чека преговарачка маса

Производитрелите, мелничарите и пекарите во четврток ги чека преговарачка маса

Published on

Производителите, мелничарите и пекарите во четврток во просториите на Министерството за земјоделство ги чека преговарачка маса.

Што очекуваат и кој ќе биде ставот на прозводителите

Од Мелничко перкарскиот сектор  велат, сеуште немаат покана за ваква средба

Од друга страна,која е цената на која можат да се најдат засегнатите страни.

Ланската откупна цена беше 11 денари и таа во очај ги однесе земјоделците, кои од оваа жетвена сезона сега очекуваат многу.Во спротивно, тие на состанокот пред две недели во Свети Николе се заканија дека пченица  повеќе нема да сеат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Владата поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа на неколку категории граѓани и забрана за физичка активност на отворено

Владата на денешната седница поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа...

Што итно треба да се направи ако телото прегрее на високите температури

Неколку основни правила кои можат да спасат и живот  треба да се знаат кога...

ВМРО ДПМНЕ: Ако Филипче имаше морал тој во политиката немаше да се врати

Венко Филпче, претседателот на СДСМ, е човек без морал бидејки ако го имаше тој...