HomeМакедонијаЗапочна разрешувањето на економските директори во болниците. За два месеци ќе нема...

Започна разрешувањето на економските директори во болниците. За два месеци ќе нема ниту еден

Published on

Првиот работен ден министерот за здравство Арбен Таравари разреши 8 економски директори во болниците во државата, најавувајќи дека за два месеци оваа функција во болниците нам да постои.

Исклучок може да бидат некои чии работни решенија се до септември.

Со оглед на огромниот недостаток на медицински персонал трансформирањето на решенијата на работен однос од определено на неопределено време е опција која ќе се разгледува.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...