HomeШтипЗимата е далеку, но дрвата стигнаа. 350 пензионери од Штип се обезбедија...

Зимата е далеку, но дрвата стигнаа. 350 пензионери од Штип се обезбедија со дрва за огрев.

Published on

Сите пензионери, вкупно 357  што нарачаа дрва за претствојната грејна сезона ги добија, потврдуваат од штипското здружение на пензионери.

Во прашање беше испораката на 2.000 кубни метри.

Календарски се уште не дошло летото и зимата е далеку, но вистинските домаЌини, но и оние што имаат можност дрва купуваат уште од сега. За колку пари може да се купи кубик од дистрибутерите ?

Штипските семејства кои топлина обезбедуваат со дрва, годишно трошат околу 50.000 кубни метри или приближно 80% од семејствата.

Просечно за огрев на секое семејство со дрва и сечење му се потребни помеѓу 25 и 30 илјади денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...