HomeШтипКонтролна вага ќе постави ЈП “Исар” на Градскиот пазар наредниот петок

Контролна вага ќе постави ЈП “Исар” на Градскиот пазар наредниот петок

Published on

ЈП “Исар” наредната недела на Градскиот пазар ќе постави контролна вага, а мотивот за поставување на истата е да се спречат манипулации и да се намали сомнежот на граѓаните.

Наредниот петок на видно место ќе биде поставена контролна вага на која граѓаните ќе можат да направат контрола на купеното. Целта на оваа вага е да се намалат сомнежите на граѓаните дека добиле помалку, а воедно и да се спречат продавачите да манипулираат со граѓаните, истакна директорот на ЈП Исар, Кирил Зајков.

Според граѓаните ова е добар чекор и контролна вага е неопходна.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Владата поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа на неколку категории граѓани и забрана за физичка активност на отворено

Владата на денешната седница поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа...

Што итно треба да се направи ако телото прегрее на високите температури

Неколку основни правила кои можат да спасат и живот  треба да се знаат кога...

ВМРО ДПМНЕ: Ако Филипче имаше морал тој во политиката немаше да се врати

Венко Филпче, претседателот на СДСМ, е човек без морал бидејки ако го имаше тој...