HomeМакедонијаКлиматските промени се разорни за земјоделието

Климатските промени се разорни за земјоделието

Published on

Климатските промени се разорни за земјоделието и најитно мора да се најде стратегија за заштита на сите земјоделско-овоштарски култури, чии приноси се се помали

Науката и праксата мора да се поврзат најсилно што може, порачуваат експертите

УГД Штип ова веќе го практикува и на идните вискокостручни змејоделски кадри им овозможуваат перспектива

Оние кои на климатските промени и технолошкит развојј одговараат првовремено имаат и добро резултати

Во овој контекс исклучително важен мометн е модерната технологија , како на пример дроновите

Паралелно треба да се промени и структурата на културите и земјоделието да се насочува кон зачински билки

На темата климатски промени, но и други актуелни теми во земјоделието со акцент на силна комуникација помеѓу научно истражувачката и практичата работа во земјоделскиот сектор , денес Земјоделскиот факултет при УГД Штип органзиираше Меѓународно научно- стручно советување Агро Наука и пракса.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...