HomeМакедонијаЕвропската Универзитетска Алијанса во Штип одржа нов состанок. Целта е повисоко ниво...

Европската Универзитетска Алијанса во Штип одржа нов состанок. Целта е повисоко ниво на факултетско образование

Published on

Европската Универзитетска Алијанса денес и утре оддржува серија од состаноци си сите нејзини претставници.Алијансата преку размена на знаење и искуства и заеднички истражувања и иновации во наредниоот период ќе создаде заеднички студиски програми.Дали ова е најпозитивен чекор на УГД за поквалитетна академска наобразба.

Развојот на високото образование со меѓусебна соработка на европските универзитети е основен постулат во делување на алијансата.

Што значи за општината членството на УГД во ваква европска асоцијација.

Ова се само дел од подолгиот список на теми за кои денеска и утре дискутираат ректорите на универзитетите – членки на алијансата, во Штип,учесници од алијансата се претставници на девет универзитети од Австрија,Романија,Литванија,Шпанија,Полска,Летонија, Германија и Португалија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...