HomeЕксклузивноЈавниот превоз во Штип ќе се шири. Линии ќе добијат Балван и...

Јавниот превоз во Штип ќе се шири. Линии ќе добијат Балван и Подплачковичките села во Карбинци

Published on

Со најавата за набавка на два нови автобуси, директорот на ЈП Стипион, Панче Стефановски најави и развивање на линиите од градскиот превоз во Штип.

На барање на жителите, од претпријатието планираат воведување и на линии до Балван и Подплачковичките села во о. Карбинци.

Досега, најкористена беше линијата од нас. Баби до Трговскиот центар, но сега зголемен интерес бележат повеќе линии.

Во меѓувреме, расте и побарувачката на месечни и годишни билети.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...