HomeМакедонијаДрама во ледена тишина и пред полна сала гледачи во Суботица. Др...

Драма во ледена тишина и пред полна сала гледачи во Суботица. Др Сашко Николов  спаси живот на спортист ветеран  и доби огромен аплауз на благодарност

Published on

Гужва, неизвесност, ледена тишина  која може да се допре  и филмско  исчекување  се случи пред полна сала гледачи во Суботица завчера.  А таму, и херој и ѕвезда беше познатиот штипски кардиохирург Сашко Николов. Што всушност се случи ?

Што искусен и одлилен доктпр прави  во вакви ситуации?

Откако спортистот ветеран би реанимиран а подоцна во болницата и спасен, др Николов добива отворен и долготраен аплауз. Какво е чувството?

Да спаси живот на лице место во неволја на др Николов не му е прв пат.

Во Суботица др Николов замина на традиционален турнир во кошарка  кој  е негов омилен спорт  и кој го практикува со децении. Овој пат, турнирот за него беше  двојно успешен, особено што  извојува уште  една  победата на животот над смртта .

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Летни одмори. Се нудат дестинации за кои и не сте слушнале. 

Сезоната на одмори ги отвара сите планови и  патишта  за егзотични доживувања и  мирни...

Инженерски прстен за брилијантниот студент на УГД Даниел Цоневски од Делчево. Странство не е секогаш опција

Инженерски прстен доби брилијантниот студент по информатика на УГД Штип, Даниел Цоневски од Делчево....

Со уредување на тротоарските површини се финализира рехабилитацијата на ул 11 Октомври и нејзините краци

Денешното уредување на тротоарските површини е финализација на комплетната реконструкција на улицата 11 Октомври...