HomeШтипЗемјоделците спасуваат што можат да спасат. Цените наштипскиот пазар денес беа најниски...

Земјоделците спасуваат што можат да спасат. Цените наштипскиот пазар денес беа најниски досега

Published on

Најниски цени досега на зеленчукот ги дочекаа муштерииите на Градскиот пазар во Штип што од друга страна значи дека производителите продаваат по цени кои за нив не се добри.

Со овие цени, земјоделците спасуваа што можеше да спасат бидејќи ги ослободуваат површините за втори култури.

Неочекуваниот проблем нив ги турка во нова неизвесност бидејќи лошиот старт не може да се компензира.

Овој проблем ги засега сите земјодеелци но доминантен тој е кај оние од струмушко-радовишкиот регион.

Заменикот техники министер за земјоделие Цветан Трипунивски на оваа тема имаше средба со земјоделците од струмилко и вети решение но о новата влада, што значи, најрано во втората половина на јуни.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...