HomeМакедонија60 години прославија од матурирањето последната генерација ученици од познатата Учителска школа...

60 години прославија од матурирањето последната генерација ученици од познатата Учителска школа во Штип

Published on

60 години од матурирањето прослави денес последната генерација ученици од познатата Учителска школа во Штип која во годината пред нејзиното затварање броела околу 140 ученици

По завршувањето идните наставници имаа образовна мисија низ целата држава

Многу години по нивното учителствување и заминување во пензија тие сеуште тврдат дека во животот ја избрале најубавата професија

Можна ли е споредба образованието некогаш и сега?

Иако тие се во сериозна животна возраст некогашните ученици на Учителската школа се сеќаваат на нивните наставници кои им ги дале насоките во професијата и во животот

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Владата поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа на неколку категории граѓани и забрана за физичка активност на отворено

Владата на денешната седница поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа...

Што итно треба да се направи ако телото прегрее на високите температури

Неколку основни правила кои можат да спасат и живот  треба да се знаат кога...

ВМРО ДПМНЕ: Ако Филипче имаше морал тој во политиката немаше да се врати

Венко Филпче, претседателот на СДСМ, е човек без морал бидејки ако го имаше тој...