HomeШтипПо повод Денот на писменоста, промовирана книгата “Штип – Европски град на...

По повод Денот на писменоста, промовирана книгата “Штип – Европски град на спортот”

Published on

По повод Денот на писменоста 24 мај во Мулитмедијалниоот центар Киро Глигоров во Штип беше промовирана книгата, “Штип Европски град на спортот” за 2024 година,чиј авtор е новинарот Кирил Манев. За своето 23 то по ред книжевно дело, авторот изјави

Познатиот новинар,спортски хроничар и рецензент на книгата, Миодраг Мицковиќ  изјави

Најдобриот спортист на сите времиња на Штип,олимпиецот Зоран Шоров,за последниот труд на Кирил Манев, рече

За штипскиот градоначалник Иван Јорданов,оваа книга има трајно значење

Кирил Манев наскоро најавува и ноива книга која ќе биде посветена на шесте олимпијци кои Штип ги дал на спортот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...