HomeРегионДолг е списокот на жестоки казни во Грција. За што се може...

Долг е списокот на жестоки казни во Грција. За што се може да бидета казнети ?

Published on

Долг е списокот на потенцијално високи казни во Грција, доколку по било кој основ таму се одлучите да патувате таму. Предупредувањата стигнуваат пред почетокот на новата туристичка сезона во земјата каде годишно стигнуваат повеќе од 30 милиони туристи.

За што се можете да бидете казнети во Грција доколку сте со автомобил и кои се казните кои можат престојот во оваа земја да ви го загорчат.

Така возење под дејство на алкохол може да ве чини од 78 до 1,200 евра, непочитување на брзина во населено место до 20 километри е еднаква на 100, поминување на црвено светло на семафор и претекнување на полна линија 700, не носење појас 350, непрописно паркирање од 40 – 80 и користење на мобилен телефон при возење 100 евра.

На пушачите им се заканува казна од 1.500 евра доколку пушат во автомобил, а аво него има дете под 12 години.

Овие ригорозни казни се наплаќаат веднаш, не постои можност за договор, нема ургенции, нема милост, а нема ниту можност казната да се преполови доколку се плати веднаш.

Освен на лице место, може да бидете казнети и да не знаете, доколку сте идентификувани со безбедносните камери. Изненадувањето може да ве стигне на излегување, во влез на некоја друга земја од ЕУ или при наредното влегување во земјата.

Идентичен ризик доаѓа и доколку патувате во Бугарија, каде за истите прекршоци казните во просек се за 50% помали од оние во Грција.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...