HomeЕксклузивноЗапочна третиот Студентски Конгрес по општа медицина

Започна третиот Студентски Конгрес по општа медицина

Published on

Од денес започна Третиот Конгрес на студентите по општа медицина чиј организатор е УГД Штип. Конгресот кој предизвикува огромно внимание денес ја потврди својата важност.

Студенсткиот конгрес по медицина  за штипскиот градоначалник Иван Јорданов беше место од каде тој порача.

Важен момент е студентите по медицина да се мотивираат за подобро знаење уште во самиот старт.

Модераторот проф доктор Џенгис Јашар е воодушевен од настанот.

Присутните авторитети во медицината за студентите е дополнителна инспирација смета проф др. Владимир Чадиковски.

Благодарност за можноста оваа организација да биде успешна искажаа студентите организатори. Конгресот завршува утре со презентација на современи медицински искуства и гала вечер за учесниците.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Започна одбележувањето на хоризонталната сигнализација во Штип

Безбедноста на пешаците и подобрата прегледност за учесниците во сообраќајот е причината, ЈП Стипион...

Денес е Петров ден или, православната црква го слави споменот на светите апостоли Петар и Павле, со кој се одбележува завршувањето на повеќедневните пости

Со утринска златоуста литургија денес штипјани го одбележуваат православниот празник Петровден, односно,црквата го слави...

Оставил државно,за да работи на нива. Пченката на Добре од стрмучко Василево е најдобра на штипоските пазарни тезги

Добре Митев од струмичко Василево со години  е еден од најголемите одгледувачи на пченка.Тој...