HomeМакедонијаМакедонски фирми и физички лица должат 173 милиони евра за даноци, акцизи...

Македонски фирми и физички лица должат 173 милиони евра за даноци, акцизи и царини

Published on

1.918 правни и 3.790 физички лица, се најдоа на последната листа на должници на Управата за јавни приходи.

Вкупниот долг е 173 милиони евра, а нето долгот изнесува 10.431.812.675 денари, додека за царински давачки долгот е 178.384.964 денари.

Листата е на долгови доспеани до 31.01.2024, и неплатени до 30.04.2024 по основ на Данок за додадена вредност, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од социјално осигурување, акцизи и царини.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...