HomeМакедонијаКако ќе се полага државната матура ? Денес симулација се одвиваше во...

Како ќе се полага државната матура ? Денес симулација се одвиваше во гимназијата Славчо Стојменски и текстилното училиште Димитар Мирасчиев во Штип

Published on

Денес, симулацијата на државната матура во организација на Општина Штип и средните училишта во општината продолжи во гимназијата Славчо Стојменски и текстилното училиште Димитар Мирасчиев.

Учениците се задоволни од можноста која им се понудила, а тие ја поддржале.

Кои се придобивки ги нуди симулацијата ?

Годинава државната матура се полага од 1 јуни когаматурантите полагаат мајчин јазик и 8 јуни кога полагаат втор екстерен предмет кој може да биде математика, англиски јазик, француски јазик, германски јазик, руски јазик, филозофија, естетика.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...