HomeЕксклузивноЗа 15% поскапе осигурувањето  на автомобилите на ден по изборите

За 15% поскапе осигурувањето  на автомобилите на ден по изборите

Published on

За 15% поскапе осигурувањето на колите од вчера.     Поради ова, наместо досегашните 5.453 денари за полиса за осигурување на возило  до 55 киловатно  сега  ке се плакаат  6.292 денари или 893 денари повеќе. За возилата  до 66 киловати  полисата досега  чинеше  6.166  но со покаќувањето тоа ќе  чини граѓаните 7.115 денари.

Промени има и кај другите категории  на возила па така,  8.233 денари сега ќе се плаќа за полиса за автоодговорност за возило  до 84 киловати наместо досегашните  7.134 денари и

Идентично зголемување на цените за осигуривање  има и на останатите возила  а граганскиот кментар е следниот.

Информацијата за покачување на цените осигурителните компании ја добиле во понеделникот а  биле известени од страна на Националното Биро за осигурување.

Добивме стриктна информација   дека новите цени треба да се применуваат од четврток а покачувањето следува бидејки се покачени цените на автоделовите, објаснуваат од осигурителните конпании.

Осигурувањето од автомобилска одговорност е задолжително осигурување согласно Законот за задолжително осигурување во сообраќајот. Со ова осигурување се покрива одговорноста на сопственикот за штети причинети на трети лица кои за последица може да имаат смрт, повреда, нарушување на здравјето, оштетување и уништување на предмети.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...