HomeМакедонијаБесплатна телефонска линија за пријавување повреда на избирачко право

Бесплатна телефонска линија за пријавување повреда на избирачко право

Published on

Oд канцеларијата на Народниот правобранител, задутре од 7 до 19 часот, на денот на одржување на првиот круг за избор на Претседател на државата, граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право на бесплатната телефонска линија 0800 54321.

Како што соопшти денеска Народниот правобранител, освен на бесплатната телефонска линија, граѓаните ќе можат да пријават повреди на избирачкото право и лично во главната канцеларија во Скопје.

Народниот правобранител најавува дека со цел заштита на избирачкото право на граѓаните ќе презема итни мерки за ефективно постапување од странa на надлежните органи во изборниот процес и другите институции кои, потенцира, се должни да им обезбедат заштита на граѓаните остварување на нивното загарантирано избирачко право.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Денес е Петров ден или, православната црква го слави споменот на светите апостоли Петар и Павле, со кој се одбележува завршувањето на повеќедневните пости

Со утринска златоуста литургија денес штипјани го одбележуваат православниот празник Петровден, односно,црквата го слави...

Оставил државно,за да работи на нива. Пченката на Добре од стрмучко Василево е најдобра на штипоските пазарни тезги

Добре Митев од струмичко Василево со години  е еден од најголемите одгледувачи на пченка.Тој...

Има (ли) смисла

Гест за респект од аптека ,, Хигија” Овој пример кој што денес е веројатно најдобриот...