HomeМакедонијаЕразмус програмата спои училишта од Карбинци и Шпанија

Еразмус програмата спои училишта од Карбинци и Шпанија

Published on

Наставници од Шпанија го надбљудуваат образовниот процес во училиштето “Страшо Пинџур” во Карбинци. Тие се дел од Еразмус плус проектот кој треба да го реализираат со училишта од Шпанија

Од 15 до 19 април наставниците ќе имаат можност да ги споделат нивните искуства, но и да ги запознаат активностите во рамки на училиштето кои ќе бидат пренесени во Шпанија

По завршување на овој дел од проектот, следен чекор е посета на наставничкиот кадар од основното училиште Страшо Пинцур во Шпанија

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицковски и Орбан договориле специјална  соработка помегу Македнија и Унгарија. СДСМ прашува Која е улогата на Груевски во кредитот

Христијан Мицковски и Виктор Орбан оговориле специјална  соработка помегу Македонија и Унгарија на  повеке...

Министерството за здравство ќе прогласи мораториум за некои специјализации,а најдобрите пет студенти од медицинските факултети ќе бидат вработени веднаш

Мораториум на Докторските специјализации најави денес министерот за здравство Арбен Таравари. Причините за ова се...

ВМРО ДПМНЕ :  Филипче останува во политиката за да се аболира од криминалот

Венко Филипче, новиот претседател на СДСМ и денес беше актуелен за ВМРО ДПМНЕ. Тие...