HomeМакедонијаРеволт во Софилари. Енормно се црпи песок од Брегалница

Револт во Софилари. Енормно се црпи песок од Брегалница

Published on

Веќе една недела енормни количини на песок се изнесуваат од коритото на Брегалница во атарот на селото Софилари.

Последиците за нив се огромни и далекусежни по нивната егзистенција

Тешката механизација и големиот товар уништија дел од патот кон селото што за нив е уште еден голем проблем.

Реакцијата за еколошката агресија на Брегалница стигна и до општинас Штип.

Во меѓувреме,секојдневно од ова место се црпат стотици кубни метри песок кои без оглед дали се со иоли без дозбола,нанесуваат огромни штети. Не се исклучени и злоупотреби на што жителите од Софилари се сомневаат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Владата поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа на неколку категории граѓани и забрана за физичка активност на отворено

Владата на денешната седница поради топлото време денес донесе препораки за ослободување од работа...

Што итно треба да се направи ако телото прегрее на високите температури

Неколку основни правила кои можат да спасат и живот  треба да се знаат кога...

ВМРО ДПМНЕ: Ако Филипче имаше морал тој во политиката немаше да се врати

Венко Филпче, претседателот на СДСМ, е човек без морал бидејки ако го имаше тој...