HomeЕксклузивноРешенијата се доставени.Граѓаните и фирмите данокот треба да го платат сега или...

Решенијата се доставени.Граѓаните и фирмите данокот треба да го платат сега или до 15 ти ноември

Published on

Општина Штип до сите граѓани и правни лица ги достави Решенијата за плаќање на Данок на имот.

Општината нуди можност данокот да биде платен на една или четири рати

Општината по овој основ ја очекува следната сума.

Што за оние кои Данокот не го платиле досега .

Лани данок на општината и платиле  76% од даноќните обврзници,   што во однос на останатите години е значително зголемување и доказ дека даночната дисциплина кај граѓаните од година во година расте.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...