HomeМакедонијаЕВН ХОУМ и во следните пет години останува универзален снабдувач со електрична...

ЕВН ХОУМ и во следните пет години останува универзален снабдувач со електрична енергија

Published on

ЕВН ХОУМ во следните пет години ќе ги снабдува со електрична енергија домаќинствата и малите потрошувачи, како што правеше и досега. Пониската маржа беше главниот услов за тоа кој ќе биде избран за нов снабдувач на Universal. Односно треба да биде понизок од сегашниот кој изнесува 11,5 проценти. Но, понудувачите требаше да обезбедат обртни средства од 40 милиони евра.

Останатите компании ЕСМ Продажба и грчки ЕДС, фирма ќерка на државното електростопанско ТПЦ, кои, исто така, беа пријавени на повикот, излегуваат од трката.ЕВН ХОУМ  ќе ја преземе улогата во јуни.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...