HomeМакедонијаПравославниот Велигден е спас за сточарите 

Православниот Велигден е спас за сточарите 

Published on

Сточарите се на  добар пат да запаметат  уште една лоша сезона со производството и продажбата а јагнешкото.  Откако лошо минаа за католичкиот, сега  последна надеж им е православниот Велигден.

Главен проблем за сточарите не е само цената.

Што ако цената остане иста?

Некои  сточари одлучија по  сегашната цена јагнињата да не ги продаваат, што  за своите јагниња мисли Зекрија?

Зекрија вели дека стратегијата на државата кон сточарството треба комплетно да се промени.

Ова, меѓу другото, е и причина што за една година кај нас овци има речиси 10% помалку а јагнешкото е 800 денари, за разлика од Грција, каде чини 600 денари.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...