HomeМакедонијаПозитивни се ефектите од меѓуградскиот линиски превоз во карбинската општина, тврди градоначалникот...

Позитивни се ефектите од меѓуградскиот линиски превоз во карбинската општина, тврди градоначалникот Паунов

Published on

Позитивни се ефектите од воспоставениот мегуградски линиски превоз, тврди денеска карбинскиот градоначалник Виктор Паунов, три месеци откако стартува, бенефитите се на претек.

Карбинчани, оние кои го користат превозот не го кријат задоволството од оваа можност.

Во блиска иднина, освен учлениците и останатите жители од подплачковичкиот регион ќе го користат овој превоз. 

На почетокот од оваа година, освен Карбинци и Таринци,на меѓуградскиот линиски превоз се додадоа, Козјак и Радање. Со ова се исполни барањето на жителите од оваа општина на ваков, евтин начин да се поврзат со Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...