HomeМакедонијаВода има. Започнува нова сеидбена сезона за оризот.

Вода има. Започнува нова сеидбена сезона за оризот.

Published on

Од идната недела започнува новата сеидбена сезона на оризот  а  вовед е полнењето на планираните површини  со вода.

Според Богатинов, полнењето ке трае  најмалку две недели.

Дали се подготвени и  кога оризарите ке ги засејат првите површини со ориз ?

Годинава, според најавите, по подолго време ориз на нови површини ке има во Оризари.

Паралелно, Работници и механизација на водстопанското претпријатие и понатаму се ангажирани на расчистување и обновување на каналската мрежа, а досега се исчистени околу 200 километри канали и вади во атарите на четирите општини во кочанскиот оризопроизводен регион.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...