HomeМакедонијаДа засадиме во сино”. Одбележан 2 ри април Светскиот ден на лица...

Да засадиме во сино”. Одбележан 2 ри април Светскиот ден на лица со аутизам во Центарот за поддршка во учење- Штип

Published on

Учениците од Центарот за поддршка во учењето и ученици од второ и четврто одделение при ООУ Ванчо Прке Штип, денес го одбележа Светскиот ден на лицата со аутизам со засадување цвеќе во сино срце.

Поддршка во одбележувањето на Светскиот ден на аутизмот и работата на Центарот во Штип со ваучери од Локалната самоуправа на општина Штип.

На општинско ниво во дневниот центар за учење на децата со потешкотии има 10 дечиња со различен вид на попреченост.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...