HomeШтипСе уредува тротоарот на ул. Христијан Карпош во Штип

Се уредува тротоарот на ул. Христијан Карпош во Штип

Published on

Во тек е рехабилитација на тротоарот на улица Христијан Карпош во Штип. Во рамките на планираните градежните активности на општината, за оваа градежна сезона  предвидени се 30 тротоари во повеќе делови од градот да се уредат со павер елементи. Реконструкцијата  е и по барање на граѓаните кои живеат не само на оваа улица , но и во останатите градски населби. Во меѓувреме, се финализира паркинг просторот на спомнатата улица, чии корисници , претежно, ќе бидат станарите од околните згради. Останатите површини, ЈП Исар хортикултурно ќе ги уреди.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...