HomeМакедонијаМајсторите на апсолутно оригиналниот напиток од Виница кој е единствен во Македонија,...

Мајсторите на апсолутно оригиналниот напиток од Виница кој е единствен во Македонија, а кој го поддржа и државата

Published on

Виното Медовина е уникатен пијалок во Македонија. Неговиот вкус го креираат двајца виничани кои велат дека ја знаат формулата на неговата оригиналност а која ја познавале само античките Грци и Римјани. Негови автори се магистерот по енилогија Антонио етров и пчеларпт со 30 годишно искуство Илчо Костадиновски.

Како дојдовте до идејата и како точно знаете дека вкусот и формулата се точно тие?

Од што се прави и кој е технолопкиот процес за добивање на виното Медовина?

Велите дека производот е апсолутно оригинален, вкусен, лесен за пиење но и многу лековит.

По што виното Медовина се разликува од гроздовото вино?

До овој момент Медовината се произведува во ограничена количина и може да се набави само низ нарачки.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...