HomeМакедонијаФабричката бучава може да стимулира поквалитетен производствен процес, сметаат експертите од штипскиот...

Фабричката бучава може да стимулира поквалитетен производствен процес, сметаат експертите од штипскиот УГД

Published on

Фабричката бучава може да биде стимул во креативноста и поголем квалитет во производствениот процес, смета Теодора Топчева, докторнад од штипскиот УГД.

Која е оптималната граница на децибели за квалитетна работа

Се бележи и значаен чекор напред во таканаречената радио фармација.

Што значат овие истражувања за реномето на на УГД.

Денеска на 12 докторанти се стекнаа со титулите доктгори на науки од повеќе научни области, мегу кои и медицината,а по повод 17 годишнината од постоењето и работата на штипскиот УГД.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...