HomeМакедонијаСиндикатот очекува 450 евра минимална плата во првите 100 дена од новата...

Синдикатот очекува 450 евра минимална плата во првите 100 дена од новата Влада

Published on

Синдикатот очекува 450 евра минимална плата во првите 100 дена од новата Влада, изјави денес синдикалниот лидер Слободан Трендафилов.

Синдикатот нема да се вклули во  ниту една  политичка кампања  но  Трендафилов порачува.

Во мегувреме, на 2 и 8 април Синдикаот ке организира два гоеми протести. Првиот поради одлуката на Врховниот суд зградата на Синдикатот да и биде доделена на држвата а вториот поради  непотпипаниот Анекс на Колективниот договор за усогласување  на платите со минималната плата.

Традиционално, Синдикаот протести ке организира и за Први мај.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...