HomeМакедонијаДонесен Законот за вино –Лозарите контра. Бараат Закон за лозарство

Донесен Законот за вино –Лозарите контра. Бараат Закон за лозарство

Published on

Лозарите се контра штотуку донесениот Закон за вино од страна на Собранието, каде се предвидува гарантирана производната цена на винско грозје по килограм, најдоцна до 15 јули во тековната година.

Лозарите бараат цената на грозјето да ја одредува високо образовна институција во јануари од тековната година.

Доколку оваа состојба не се промени, тогаш ќе се повтори ланската загуба, тврдат лозарите.

Од производството на вино егзистираат 16.500 семејства, од кои повеќе од половината гравиотираат во тиквешијата. Од Здружението најавија свои предлози за измена на штотутку донесениот Закон кои во наредниот период ќе ги достават до ресорното министерство

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...