HomeШтип17 години од постоењето одбележа денес УГД Штип

17 години од постоењето одбележа денес УГД Штип

Published on

УГД Штип денес одбележа 17 години од постоењето, а обраќања по повод важниот датум имаше ректорот проф. д-р. Дејан Мираковски.

Ректорот Мираковски ги најави и планираните приоритети:

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски ја истакна важноста на кадарот кој излегува од УГД.

Во склоп на годишнината беше претставен и најдобриот дипломиран студент за минатата година.

Условите за студирање на УГД се одлични, а студентите овде се среќни, потенцираа од Студентското собрание.

Одбележувањето на годишнината опфати и мерење на шеќер и крвен притисок.

За утре е најавено промоција на новите доктори на науки како и традиционалните ораторски вечери.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...