HomeМакедонијаНиколовски, АХВ и Бабовски кријат информации за безбедноста на храната, тврди Оливер...

Николовски, АХВ и Бабовски кријат информации за безбедноста на храната, тврди Оливер Ивановски од Кабинетот на дополнителниот министер Цветановски

Published on

Повеќе од 40 дена АХВ крие важни информации сврзани со безбедноста на храната, обвини  Оливер  Ивановски, член на Кабинетот на дополнителниот  заменик министер  за  земјоделие Цветан Трипуновски.

Во прашање е нетранспарентност но и уште полошо, вели Ивановски.

Ивановски потстеува дека вакви случаи  досега имало повеке.

Од Кабинетот на министерот Љупчо Николовски  за изнесеното велат.

Нема никакви пропусти во работењето во Министерството ниту пак во  АХВ. Изјавите се паушални и наменски . Граѓаните можат да бидат сигурни дека  храната која ја купуваат е здрава, сигурна и според  највисоките стандарди, изјавија оа Кабинетот на министерот Николовски.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...