HomeМакедонијаЗапочнува  изградбата на  граничниот премин  Клепало од бугарската страна

Започнува  изградбата на  граничниот премин  Клепало од бугарската страна

Published on

Започна изградбата  на  граничниот преми  Клепало , најголемиот проект од програмата Бугарија-РСМ, објави бугарското Министерство за регионален развој.

Овој премин  е еден од клучните  за ставање во функција на економскиот потенцијал на соседните општини но и на државите.

Во случајов, драстично ке се зголеми флуктуацијата на  грагабите од двете земји од следните причини.

Од македонска страна активностите за отворање на овој граничен премин  се  од 1992 година, а веќе следната година беа поставени 4 кабини и гранична рампа, но и изградена административна зграда за полициските и царински службеници. Вработените кои во тој почетен период биле ангажирани да го чуваат објектот сега се во пензија, а ‘рѓосаната рампа со години е обрасната во трева. Административната зграда, која одамна никој не ја чува, е руинирана и претворена зграда „на духови“ – со искршени стакла, пајажини, птичји гнезда, откорнати плочки и смет.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...