HomeМакедонијаСДСМ реакција: Предизборни манипулации од ВМРО – ДПМНЕ за денешната посета на...

СДСМ реакција: Предизборни манипулации од ВМРО – ДПМНЕ за денешната посета на министерот Велковски

Published on

Иронична е денешната посета на техничкиот министер за труд и социјална политика од редовите на ДПМНЕ, Ѓоко Велковски, регаираа денес од СДСМ.Можеби посетата од страна на раководството на ВМРО-ДПМНЕ на чело со Велковски на пензионерите во Штип е за да ги потсетат пензионерите дека во нивно време просечната пензија изнесуваше 13.000 денари, а денес за време на СДСМ просечната пензија изнесува приближно 20.000 денари.

Дали Ѓоко Велковски ја искористи оваа посета да ги потсети нашите сограѓани пензионери дека во тек е исплатата на финансиската поддршка обезбедена од Владата на СДСМ за оние со пониски пензии ?, стои во писмената реакција на СДСМ Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...