HomeМакедонијаВелковски: Пратениците во последните денови од нивниот мандат да ги донесат измените...

Велковски: Пратениците во последните денови од нивниот мандат да ги донесат измените во Законот за детска заштита

Published on

Пратениците во последните денови од мандатот, да ги донесат измените во Законот за детска заштита, порача од Штип техничкиот министер за труд и социјална политика Ѓоко Велковски.

Овој проблем е најизразен во Штип. За градоначалникот Јорданов, досегашната инертност на министерството е геноцид.

Барањето на пензионерите за линеарно покачување на пензиите, како и изградба на домови за стари лица ќе е реалност по осми мај.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...