HomeШтипВо конфликт влегоа  незадоволните пензионери и  штипскиот претседател на пензионерите Ристе Нетков.

Во конфликт влегоа  незадоволните пензионери и  штипскиот претседател на пензионерите Ристе Нетков.

Published on

Во конфликт влегоа пензионерите кои протестираат за линеарно зголемување на пензиите со претседателот на штипоскиот огранок на Сојуз на пензионери Ристе Нетков.

Претседателот Нетков, вели дека конфликт нема, но класично недоразбирање

Случајот ќе се решава во деновите што претстојат, но доколку не се најде решение ова ќе биде нов момент во односите ,бидејки незадоволните пензионери досега подршката од Нетков ја имаа. Во мегувреме, за во четвртток најавуваат нов протест.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...