HomeМакедонијаСе асфалтира обиколницата во општина Карбинци

Се асфалтира обиколницата во општина Карбинци

Published on

Од денес започна асфалтирањето на новата обиколница во општина Карбинци.

Оваа обиколница е од суштинско значење на сите жители на Карбинци, потенцираше градоначалникот Паунов.

За овој проект одвоени се околу 5 милиони денари.

Пред асфалтирањето се работеше и на подземната инфраструктура.

Изградбата на обиколницата во Карбинци е по барање на граѓаните и е дел од планот и пробрамата на општината за 2024 година.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...