HomeМакедонијаРаботниците издржуваат сто и триесет илјади административци

Работниците издржуваат сто и триесет илјади административци

Published on

Бизнисот и работниците издржуваат 130.000 административци во сите сектори, изјави дополнителниот технички министер за информатичко општество Стефан Андоновски во емисијата Клик плус.

Огромниот број на вработени кои на стопанството се камен околу вратот со години низ канцелариите ширум државата ги уседнаа политичките партии кои во секоја прилика таму инсталираат свои кадри. Но, освен преголемиот број таму има и друг проблем.

Како пример, Андоновски ја зема следната институција.

Без оглед на ова мали се шансите партиите да ја сменат праксата и понатаму да вработуваат по секоја цена, бидејќи на само неколку дена пред да се распишат изборите, распишани се огласи за нови 2.800 вработувања.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...