HomeШтипМинистерот Панче Тошковски во посета на Штип

Министерот Панче Тошковски во посета на Штип

Published on

Министерот за внатрешни работи Панче Тошковски беше во посета на Штип, каде што одржа работен состанок со раководството на СВР Штип, а го посети и Отсекот за управни работи – Штип.

На состанокот се разговара за движењето на криминалот на подрачјето што го покрива СВР Штип и мерките и активностите што се преземаат за одржување поволна безбедносна состојба и во тој контекст беше потенцирано дека има зајакнати контроли на експресниот пат, каде што често се случуваат сообраќајни несреќи со тешки последици.

Во однос на човечките ресурси и материјално-технички средства, раководството за СВР Штип се пожали на слабата кадровска пополнетост и недостиг на возила, кои им се основна алатка за работа.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...