HomeМакедонијаПротест во А.Д. Македонска пошта: Обезбедувавме плата преку позајмици, веќе нема од...

Протест во А.Д. Македонска пошта: Обезбедувавме плата преку позајмици, веќе нема од каде да земеме

Published on

Вториот ден од протестите на вработените од Македонски Пошти со барање за исплата на февруарската плата им донесе ветување дека ќе ја добијат во текот на денот. Нешто, кое нив не ги предомислува и понатаму да штрајкуваат. 

Затоа синдикалистите повторно апелираат до Владата

Од менаџментот на Македонска Пошта посочија дека компанијата  не е во добра финансиска состојба и заедно со Владата ќе бараат одржливо решение,  во корист на вработените.Во Пошта има 1.800 вработени и 200 поштари со договор на дело кои со години работат без здравствено осигување и со минимална плата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...