HomeМакедонијаБраната Кнежево е на 68% од капацитетот. Вода за пиење ќе  има...

Браната Кнежево е на 68% од капацитетот. Вода за пиење ќе  има и за во суша , велат од ХС Брегалница

Published on

Браната Кнежево, која со вода за пиење ги набдува Штип, Пробиштип и Свети Николе во моментов е на 68% од капацитетот  што со оглед на хидрлоктата состојба се смета за добро.

Водоснабдителниот систем  Злетовица кој е клучен за трите општини  континуирано произведува  здрава вода во сите околности,  вели  директорот Љупчо.

Што би можело да биде  проблем за Системот во периодот ?

Каква  е соработката со ЈП на кои им се испорачува вода?

Трите општини заедно, Штип, Приштип и Свети Николе тошат околу 330 литри вода за пиење во секунда. Браната Кнжево има капацитет од 23, а во моментов располага со 16 милиони кубни метри вода.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...