HomeМакедонијаСопствениците на КИТ-ГО ја купија и „Студио Модерна“ во Македонија

Сопствениците на КИТ-ГО ја купија и „Студио Модерна“ во Македонија

Published on

СМА Холдинг Ш.П.К., албанската компанија од Тирана која купува бизниси во Македонија, ја презеде „Студио Модерна“ од Скопје, застапникот на брендовите како „Дормео“, „Делимано“ „Вокмакс“ и „Топ Шоп“ со ланец на продавници низ земјата.

Албанската компанија, позната по тоа што во Македонија ги поседува уште и „Вива Фреш“ и „Кит-Го“, од крајот на февруари е нов сопственик на местото на Студио Модерна Холдингс Инвестментс од Амстердам.

„Студио Модерна“ до почетокот на руско-украинската криза беше компанија со бројни филијали кои успешно работеа во Европска Унија, а агресивната кампања беше заштитен знак. Во еден момент имало вкупно околу осум илјади вработени, приходот бил околу 500 милиони евра, а биле отворени подружници во околу 20 земји.

Во јули словенечкиот основач на „Студио Модерна“, Санди Чешко, познат уште и како „крал“ на ТВ продажбата, кој со своите брендови Дормео, Делимано и Космодиск „навлезе“ во речиси секое домаќинство во овој дел на Европа, за словенечките медиуми потврди дека е во деловни тешкотии.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...