HomeМакедонијаСознанија за криминал со големи размери открива техничкиот министер Велковски. Дали се...

Сознанија за криминал со големи размери открива техничкиот министер Велковски. Дали се исплаќани пари на лица кои не исполнувале услови за социјална помош ?

Published on

Ѓоко Велковски,Техничкиот министер за труд и социјална политика, денес изнесе сознаниа за можен криминал од големи размери.

За Велковски,манипулацијата била системска.

За таа цел од денес започнати се вонредни инспекциски надзори

Техничкиот министер најави разрешување на случајот.

Според Велковски, во регионот најголем број на прекршување се во Куманово – 235,  следи Струмица со – 70, и најмалку во Штип – 59 прекршоци.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...