HomeМакедонијаНови трикови на газди од кочански компании, на штета на работниците предупредуваат...

Нови трикови на газди од кочански компании, на штета на работниците предупредуваат од Гласен  текстилец

Published on

Нови трикови на сметка на работниците  применуваат  газди на компании нудејки им на работниците да го трансформираат работниот однос од неопределено во определено рабтно време, предупредувааат од  Гласен  текстилец.

Ваков случај, според Гласен текстилец веке имало во Кочани.

Од Гласен текстилец  предупредуваат дека во овој период  од разни причини   се почесто фирми  се одлучуваат да отпуштаат работници .

Што ако работниците сеоак бидат доведени во заблуда или принудени да потпишат нешто шт не требало?

Во меЃувреме, за овој проблем е известена и Трудовата инспекција  од каде велат дека  посети и прверки во компаниите ке има со засилено темпо.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...